Pojednávanie s mužom obvineným zo sexuálneho zneužívania odročili

13.01.2010 Prešov

Prešov 13. januára (TASR) – Hlavné pojednávanie s obžalovaným Martinom W. , ktorý pred senátom Okresného súdu v Prešove čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania maloletých dievčat, dnes odročili na 17. marca.
Dôvodom odročenia procesu bola skutočnosť, že v pondelok (11.1. ) došlo k zmene obhajcu a nový právny zástupca obžalovaného nemal dostatok času na preštudovanie spisu. Na dnešné pojednávanie sa dostavili aj traja svedkovia. Obžalovaný prítomný nebol, písomne oznámil súdu, že súhlasí, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti.
Okrem sexuálneho zneužívania je Martin W. obžalovaný aj z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže, výroby detskej pornografie a podávania alkoholických nápojov mládeži. V súčasnosti je stíhaný na slobode po tom, ako ho začiatkom októbra minulého roka prepustili z väzby.
\"Súd musel obžalovaného prepustiť z väzby, nakoľko prokuratúra nestihla podať obžalobu v zákonnej lehote, \" povedal dnes pre TASR hovorca súdu Michal Drimák.
K sexuálnemu zneužívaniu dvoch dievčat vo veku 13 a 14 rokov, ktoré navštevovali tanečný krúžok, malo dôjsť v období od leta 2008 až do februára 2009 v priestoroch jednej z prešovských základných škôl, kde obžalovaný ako tanečný tréner organizoval nácvik programu.
Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil Martina W. zo sexuálneho zneužívania vo februári minulého roka. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško po obvinení uviedol, že trestné oznámenie na políciu podala matka jedného z maloletých dievčat, ktorá si všimla zvláštnu komunikáciu v e-mailovej pošte svojej dcéry, kde sa údajne objavili sexuálne narážky. Následne na to polícia dostala aj druhé oznámenie.
Podozrivého polícia zadržala a umiestnila do vyšetrovacej väzby. Pri výsluchu Martin W. odovzdal vyšetrovateľovi pamäťovú kartu z mobilného telefónu, na ktorej sa vraj nachádzali inkriminované zábery s maloletými dievčatami.
Na marcové hlavné pojednávanie predseda senátu opätovne predvolal svedkov a zároveň by na ňom mali vypovedať aj súdni znalci, medzi nimi aj Danica Caisová odborníčka na psychiatriu a sexuológiu.
V prípade dokázania viny za skutky obsiahnuté v obžalobe, hrozí Martinovi W. až 12-ročné väzenie.
 

Vyberte región